Řidiče v Brně čekají další komplikace. Od soboty bude uzavřený most přes Žabovřeskou ulici

S výraznými dopravními komplikacemi musí od soboty počítat řidiči v Brně. Uzavře se tam most přes Žabovřeskou ulici. Opravy mimoúrovňové křižovatky potrvají pět měsíců. Oprava mostu je součástí další etapy výstavby Velkého městského okruhu.

Most na mimoúrovňové křižovatce Kníničská v Brně se pro řidiče uzavře o dva dny dříve, než byl ohlášen původní termín. Uzavírka potrvá kvůli opravě až do konce srpna. Od Bystrce nepůjde najet na velký městský okruh ke Královopolským tunelům, v opačném směru nepůjde jet od Pisárek do Bystrce.

Auta do 6,5 tuny sjedou ve směru z Bystrce z Kníničské u komínské vozovny a pojedou po Hlavní, Štursově, Horově a Bráfově, kde se napojí na velký městský okruh směrem ke Královopolským tunelům. V opačném směru auta pojedou po velkém městském okruhu až na kruhový objezd v Hradecké ulici, kde se otočí do opačného směru a budou pokračovat směrem na Bystrc.

Nákladní auta budou muset jet z Bystrce dlouhou objížďkou po Obvodové ulici, po Staré dálnici a přes Kohoutovice na mimoúrovňovou křižovatku Hlinky. V opačném směru budou stejně jako osobní auta jezdit přes kruhový objezd v Hradecké.

Dopravní omezení v Brně-Žabovřeskách
Zdroj: Policie ČR

Z Bystrce do centra raději tramvají

Policisté už v pátek připravili změnu dopravního značení, aby se se změnami stihli řidiči seznámit, sami budou v pondělí v rámci možností usměrňovat dopravu. „Zejména obyvatelům Bystrce doporučujeme jezdit tramvajemi, které opravy neovlivní,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kvůli uzavírce bude také zrušena zastávka Štursova ve stejnojmenné ulici, která slouží ve dne dvěma trolejbusovým a dvěma autobusovým linkám. Zároveň bude znemožněno odbočení vlevo z Kroftovy ulice do Štursovy v Žabovřeskách. Stejně tak bude zakázáno odbočovat vlevo do Jundrova na Veslařskou po sjezdu z Kníničské.

Policejní mluvčí Pavel Šváb hovoří o dopravních komplikacích (zdroj: ČT24)

Provoz v Žabovřeskách a Komíně zhoustne

Lidé, kteří budou chtít jet do Jundrova od Bystrce, budou muset projíždět starou zástavbou v Komíně a kolem trolejbusové vozovny. Ti, kteří pojedou do Jundrova z Velkého městského okruhu od Královopolských tunelů, budou muset sjet v Žabovřeskách na Přívrat a jet přes Žabovřesky. Variantou ještě je sjet z Kníničské doprava podle přikázaného směru jízdy kolem komínské vozovny a otočit se na kruhovém objezdu v Hlavní ulici.

Oprava mostu je součástí další etapy výstavby Velkého městského okruhu Brno. Ta má odstranit nechvalně proslulý „špunt“ na Žabovřeské. Čtyřproudá silnice se tu sbíhá do dvou pruhů a zejména v ranní a odpolední špičce se zde řidiči potýkají s dlouhými kolonami.