Po havárii autobusu u Pardubic je 15 lidí stále v nemocnici. Zranění mají lehká

Po čtvrteční havárii autobusu u Holic na Pardubicku zůstává v nemocnici 15 lidí. Mají hlavně lehká zranění. Lékaři ošetřili celkem 41 lidí. V autobuse cestovaly také děti, které se vracely z vyučování.

Linkový autobus společnosti Arriva havaroval na silnici mezi Holicemi a Sezemicemi nejspíš kvůli prasklé přední pneumatice a skončil na boku mimo silnici. Záchranáři aktivovali kvůli nehodě s desítkami zraněných traumatologický plán.

Až na dvě středně těžká zranění, která utrpěly dvě ženy, se ostatní zranění cestujících jeví jako lehká. Někteří ale zůstali v nemocnici na pozorování. „Když se někdo udeří do břicha, je potřeba ho sledovat,“ uvedl náměstek pro lékařskou péči hradecké nemocnice Zdeněk Tušl. Hradečtí lékaři ošetřili 11 lidí, pět jich pustili ještě ve čtvrtek domů.

Nemocnice Pardubického kraje přijaly 30 pacientů. Deset jich zůstává v chrudimské a pardubické nemocnici. Dvě středně těžce zraněné ženy a dvě děti přivezly sanitky, hasičský autobus dopravil devět osob. Zbylí cestující vyhledali lékařskou pomoc sami.

„Přijeli po vlastní ose v různých večerních hodinách. Byli to většinou rodiče, jejich děti něco pobolívalo, proto s nimi dorazili sami,“ řekla mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Kateřina Semrádová. V autobuse cestovalo více dětí, jely z vyučování.