V centru Zlína hořel sklad nábytku a elektroniky. Předměty pocházely z exekucí

Devět jednotek hasičů na tři hodiny zaměstnal požár plechové haly v Gahurově ulici poblíž centra Zlína. Halu oheň prakticky zničil, naštěstí ale neohrozil sousední ubytovnu a nákupní centrum a nikdo nebyl zraněn. Způsobená škoda je asi půl milionu korun.

Na místo mezi tenisovými kurty a supermarketem v Gahurově ulici vyjížděli hasiči krátce po sedmé hodině ráno. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Nízká budova o rozměrech zhruba 10 x 30 metrů byla ohněm zcela zasažena. „Uvnitř byl uskladněn například nábytek, elektrospotřebiče a nádobí,“ řekla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Na místo postupně vyjíždělo devět jednotek, požár se jim podařilo lokalizovat po necelé hodině. Vodu museli hasiči na místo přivážet kyvadlově cisternami od hydrantu u nedalekého nákupního centra a z někdejšího továrního areálu Svitu, což podle Javoříkové zásah komplikovalo. 

Následně hasiči rozebírali plechovou konstrukci budovy, vynášeli z ní uskladněný materiál a dohašovali skrytá ohniska. Objekt také kontrolovali termokamerou.

Požár omezil dopravu, evakuace lidí nebyla nutná

Přestože zpočátku se z místa valil hustý černý dým, evakuace obyvatel okolních domů nebyla nutná. Jejich zdraví podle Javoříkové nebylo ohroženo. Zásah hasičů výrazně neomezil ani dopravu na frekventované Gahurově ulici.

Podle mluvčího zlínského magistrátu Zdeňka Dvořáka byly v hale, která je v majetku města, uskladněny věci pocházející z exekucí. „Rozhlasem jsme obyvatele informovali, co se děje a také že zplodiny nejsou toxické,“ dodal Dvořák. Lidé byli přesto vyzváni, aby pokud možno nevětrali.

Na místě nyní pracuje vyšetřovatel hasičů spolu s policisty. Budou mimo jiné zjišťovat příčinu vzniku požáru. Způsobená škoda byla vyčíslena na půl milionu korun.