Pardubice chtějí zachránit místní traumacentrum a onkologii

Pardubice - Krajský úřad a radnice v Pardubicích se společně postaví proti zrušení traumacentra a odebrání zvláštního statutu onkologii v krajské nemocnici. Tyto kroky totiž plánuje ministerstvo zdravotnictví. Pardubická nemocnice volá o pomoc a zřejmě byla vyslyšena.

Ředitel Pardubické krajské nemocnice Josef Šimurda potvrdil, že nemocnice bude spolupracovat s vedením kraje i s pardubickým magistrátem. Společný postup radnice a kraje v boji o zachování traumacentra a onkologie v Pardubicích je pro mnohé překvapením. Ovšem samotné úřady uznávají, že nic jiného jim ani nezbývá, jak podotkla radní Pardubického kraje Markéta Tauberová (ČSSD).

Je tak trochu malým zázrakem, že se dokázalo na společném postupu domluvit levicové vedení kraje s pravicovou radnicí. Markéta Tauberová dodala, že společnými silami chtějí dosáhnout nápravy a nalézt řešení situace. Po městě už dokonce koluje petice proti rušení traumacentra a odebrání zvláštního statutu onkologii. Zítra by na pardubickou radnici měl přijet náměstek ministra zdravotnictví.