Trump si stěžuje, že sociální sítě diskriminují jeho stoupence

Americký prezident obvinil společnosti Facebook, Google a Twitter, že na svých sociálních sítích blokují jeho stoupence a straní opozičním demokratům. Donald Trump ve twitterovém vzkazu napsal, že firma Twitter brání jeho příznivcům sledovat jeho účet, mnoho z nich ze seznamu příjemců odstraňuje a zpomaluje připojení jiných.

„Twitter v podstatě lidem velmi ztížil využívat účet @realDonaldTrump,“ napsal prezident s odkazem na svou hlavní adresu na populární sociální síti. „Odstranili mnoho jmen a velmi zpomalili rychlost nárůstu stoupenců. Byli upozorněni, ale nestalo se NIC!“ uvedl.

Po informacích amerických tajných služeb o pokusech trollů napojených na Moskvu ovlivnit americké prezidentské volby se velká část sociálních sítí rozhodla dezinformační účty rušit a demagogické kampaně a falešné zprávy blokovat.

Před necelými dvěma měsíci firma Twitter oznámila, že ze své sociální sítě odstranila přes 10 tisíc automatizovaných účtů, které publikovaly příspěvky odrazující americké voliče od účasti v listopadových volbách do Kongresu.

Ještě před tím Twitter odstranil miliony účtů, které identifikoval jako původce zavádějících sdělení kolujících po jeho platformě v souvislosti s prezidentskými volbami v USA v roce 2016, které Trump vyhrál.

Americký prezident si už na služby společností Facebook, Google a Twitter stěžoval několikrát. Letos v létě tvrdil, že vůči republikánům a konzervativně založeným Američanům se chovají nečestně, což prý ví z vlastní zkušenosti. V srpnu trojici internetových gigantů obvinil, že zkreslují informace o počtech lidí vyhledávajících informace o jeho osobě.