Vydavatelství Computer Press hledá kupce

Praha - Vydavatelství titulů věnovaných především informačním technologiím shání nového majitele. Computer Press tak následuje cestu dalších českých projektů, například již odkoupených centrum.cz a atlas.cz. Firma založená roku 1994 vydává například nejčtenější počítačový časopis u nás - Computer. Hrubý objem z prodeje inzerce loni dosáhl 148,5 milionu korun.

Vlastník Computer Press (investiční fond Riverside Europe) již vydavatelství rozdělil na dvě divize, knižní a internetově-časopiseckou. Podle informací uvedených Hospodářskými novinami má první divize hodnotu do 100 milionů korun, druhá (CPress media) prý až několik set milionů. Součástí firmy jsou kromě časopisů (například Computer a Mobility) i internetové stránky živě.cz a mobilmanie.cz. Kromě projektů profilovaných na informační technologie vydává i dětský magazín Pojďte si hrát a stojí za webem ženy.cz.

V posledním roce docházelo v Computer Press k mnohým personálním změnám, původní zakladatel svůj podíl prodal v srpnu 2007. Mezi zájemci údajně nechybí například vydavatelství Mafra nebo další investiční fondy.