Česká televize spouští iVysílání v plné televizní kvalitě

Praha - Od dnešního dne je v provozu internetové vysílání a archiv České televize v plné televizní kvalitě. Atraktivní bezplatná služba, která vedle živého vysílání zpravodajské stanice ČT24 nabízí tisíce hodin pořadů vlastní tvorby, běží v betaverzi na adrese www.ivysilani.cz.

„Diváci si mohou přehrávat pořady, které v běžném vysílání nestihli. Zhlédnou je v plné televizní kvalitě. Vrátit se k nim mohou, kdy chtějí a kolikrát chtějí, archivace pořadů není časově omezená,“ vysvětluje vedoucí internetového oddělení ČT Petr Svatoš. „Televize se tím přestává omezovat na pevně dané vysílací schéma. Díky iVysílání si každý divák může sestavit svůj vlastní program,“ dodává.

Internetové stránky nabízí živé vysílání zpravodajské stanice ČT24, pořady uváděné na ČT1 a ČT2 i rozsáhlý archiv, jenž nabízí ke zhlédnutí téměř všechny pořady vlastní výroby ČT od 1. února 2005. Jedná se o více než 15 000 hodin záznamu. Po celou dobu testovacího provozu zůstane funkční i původní internetové vysílání ČT.

Videopůjčovna ČT nezůstala pozadu

Služba iVysílání využívá technologie Windows Media a Real Media, čímž pokrývá všechny počítačové platformy. Nejvyšší kvalita streamů o datovém toku 1,5 Mbit/s dosahuje rozlišení plné televizní kvality.

Nová generace iVysílání však není jediným internetovým počinem veřejnoprávní televize během tohoto roku. Videopůjčovna ČT uvedla předpremiéru hned několika oblíbených seriálů. Diváci měli také k dispozici celkem dvanáct kanálů s živým vysíláním z letních olympijských her v Pekingu. Server Fotbal živě navíc nabídl čistě internetové fotbalové přenosy z Gambrinus ligy.

  • iVysílání autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/6/575/57440.jpg
  • Videopůjčovna ČT autor: ČT, zdroj: ČT http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/1/23/2272.jpg