Economia mění představenstvo

Praha - Valná hromada akcionářů úspěšné vydavatelské firmy Economia dnes jmenovala nové představenstvo i dozorčí radu. Mezi zvolenými jmény je mimojiné také většinový vlastník Economie Zdeněk Bakala, který se dneškem stal místopředsedou představenstva. Na jeho návrh se zároveň rozšířil počet členů představenstva z pěti na sedm. Předsedou představenstva se dnes stal Andrew Knight, který mimo jiné působí jako člen vedení společnosti News Corporation.

Dalšími členy jsou bývalý ředitel mediální skupiny Georg von Holtzbrinck Michael Grabner, někdejší šéf Českého Telekomu Bessel Kok či ředitel společnosti Chelsea Digital Media Casimir Knight. Znovu byli zvoleni současní členové představenstva generální ředitel Michal Klíma a finanční ředitel Petr Babický. „Jsem velmi rád, že zvolením nového představenstva skončilo více než roční složité období prodeje vydavatelství. Economia má připraveny nové projekty, které konečně budeme moci realizovat,“ uvedl dnes Klíma.

Podle Bakaly, většinového vlastníka společnosti, chce Economia dál expandovat na českém i mezinárodním trhu. „K tomu je třeba, aby v jejím představenstvu byli lidé se zkušenostmi z mezinárodního mediálního byznysu. Jsem rád, že právě takové se nám podařilo pro Economii získat,“ poznamenal.

Představenstvo dnes také schválilo listinu hodnot společnosti, které vyjadřují vůli vlastníka směrem k obsahu vydávaných titulů. Do dozorčí rady byli zvoleni Kamil Čermák a Luboš Řežábek. Economia je největším vydavatelstvím ekonomických a odborných periodik v České republice, podniká také na Slovensku prostřednictvím své dceřiné společnosti Ecopress. V současné době vlastní většinový podíl Economie společnost Respekt Media, a.s., jejímž jediným akcionářem je investor Zdeněk Bakala.