Druhé já Please The Trees - chvílemi klid, chvílemi peřeje

Tábor – Název nové desky pražsko-táborské kapely Please The Trees odkazuje k prastarému mayskému pozdravu. Inlakesh (inlak’ech) znamená v překladu něco jako ty jsi mé druhé já. „V nových písních nalézáme sepětí se svobodou poznání, že jsme různými podobami téhož,“ píše se na stránkách Please The Trees. Album ještě před křtem, který se odehrál na konci dubna v Malostranské besedě, představili na turné po Spojených státech.

„Na rozdíl od té první desky je syrovější, nejsou na ní žádné elektronické nástroje,“ srovnává Inlakesh s debutem Lion Prayer frontman skupiny Václav Havelka. Podle jeho slov začaly nové písně vznikat bezprostředně po nahrání první desky pod vlivem energie z rychle a intuitivně zrozené skladby Red Sky. „Byl to emocionální proud řeky, chvílemi klidný, chvílemi peřeje,“ uvedl Havelka.

Inlakesh natočili Please The Trees během dvou týdenních sessions v táborské zkušebně. Dostat by se nová deska měla i k americkým posluchačům, kteří měli možnost se s hudbou pražsko-táborského uskupení seznámit v březnu tohoto roku. Kapela v Americe odehrála patnáct koncertů a vystupovala také na prestižním mezinárodním festivalu South By Southwest v texaském Austinu.

Reportáž Jiřího Svobody (zdroj: ČT24)

Album Inlakesh vyšlo v limitované edici čtyř stovek kusů, jeho přebal nabízí mimo jiné pohled do Havelkova staletého archivu. Desku představí Please The Trees také na turné během léta. Hrát budou i písničky, které chystají pro svůj další počin. Nejbližší koncerty jsou naplánovány na 7. května (majáles v Českých Budějovicích ) a 8. května (Divadelní klub v Poličce).

  • Please The Trees / Inlakesh zdroj: Please The Trees http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/17/1620/161999.jpg
  • Please The Trees / Inlakesh zdroj: Please The Trees http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/17/1621/162006.jpg
Vydáno pod