Posedmnácté a prý nejlépe. Bluesman Robert Cray vydává desku

Praha – Americká kytarová ikona, zpěvák a bluesman Robert Cray nachystal nové album. Slibuje, že se v něm vrací ke kořenům soulové hudby. To ostatně někteří fanoušci už brzy posoudí sami – umělec totiž vyráží na turné po Spojených státech a chystá se i do Evropy. Česká republika se však na seznamu koncertních míst neobjevila.

Robert Cray vydává sedmnácté album (zdroj: ČT24)

Cray je na scéně už od osmdesátých let minulého století. Novinka In My Soul nese pořadové číslo sedmnáct a odkazuje na to, co se kytaristovi děje na duši. Sám autor je na desku dost pyšný, protože prohlásil, že se jedná o nejlepší nahrávku jeho čtyřicetileté kariéry. „Na tomto albu se dost vracíme ke kořenům naší kapely. Doufám, že je to příjemný mix blues a rhythm’n’blues,“ přiblížil lehce.

Cray debutoval v roce 1980 albem Who's Been Talkin'?, které ho katapultovalo mezi hvězdy bluesové hudby. Je jedním z těch, kteří v osmdesátých letech vdechli téhle muzice nový život a osvěžili zájem u světového publika. 

Robert Cray:

„Chci, aby si lidé pamatovali moje skladby. Doufám, že je skládám tak, aby jim utkvěly v paměti. To je pro moji práci nejdůležitější. Je jedno, jestli zpívám nebo hraju na kytaru, ale vždycky to musí být dobrá píseň.“

Držitel pěti Grammy a patnáctkrát nominovaný muzikant v minulosti zahrál i v Česku. Vůbec poprvé to bylo v roce 2006, kdy se objevil jako předskokan historicky prvního koncertu Erika Claptona. A v roce 2011 byl Cray uveden do Bluesové síně slávy.

Vydáno pod