Vzrostl zájem o dílo Karla Gotta. Lidé shánějí i předměty s jeho podobiznou

Události: Vzrostl zájem o dílo Karla Gotta i o předměty s jeho podobiznou (zdroj: ČT24)

Písně Karla Gotta nyní znějí častěji než dřív. Hrají se v rádiích i prodejnách hudebních nosičů. Mnohonásobně víc než obvykle se prodávají také rozličné předměty se zpěvákovou podobiznou.

Někdo si Karla Gotta připomíná setkáním s přáteli, někdo poslechem jeho písní. Prodejna Českého rozhlasu se zaměřuje hlavně na mluvené slovo, alba Karla Gotta má ale ve stálé nabídce. Vedoucí obchodu musela v posledních dnech Gottovy nahrávky mimořádně doobjednat.

„Zájem je samozřejmě vyšší, zaznamenali jsme to poměrně dost. Zejména jde o jeho poslední CD vydaná letos v létě,“ uvedla vedoucí reprezentační prodejny ČRo Jitka Nedělová. 

Výběr největších hitů Karla Gotta obsahuje také píseň Srdce nehasnou, kterou nazpíval se svou dcerou Charlotte Ellou. O ni je na internetu největší zájem. 

V jedné z hitparád stahovaných písní zase dominují ty, které pro Gotta napsali o několik generací mladší kolegové. Vedle Krajčova hitu Srdce nehasnou je to i Ta pravá od Marka Ztraceného. Ze starších skladeb lidé často poslouchají píseň Jaromíra Klempíře a Jiřího Štaidla C’est la vie.

Někteří fanoušci chtějí mít tvář Karla Gotta stále na očích. Srovnávací server Heuréka hlásí až sedmisetprocentní nárůst zájmu o předměty se zpěvákem. Nejžádanější jsou CD kolekce s největšími hity a kniha vydaná u příležitosti jeho 80. narozenin s názvem Karel Gott zůstal svůj. Podle vyhledávaných výrazů mají lidé zájem i o povlečení s Karlem Gottem, knihy, trička a také o jeho obrazy.

Stoupla rovněž cena bankovky s Gottovou podobiznou, která v létě vyšla u příležitosti zpěvákova jubilea. Tehdy se dala koupit za 50 korun, nyní ji prodejci nabízejí i za čtyřsetnásobek.

obrázek
Zdroj: ČT24

Aukční síň Galerie Kodl zase bude počátkem prosince dražit Gottův obraz Mona Lisa. Olej na plátně pochází z roku 2001, vyvolávací cena bude 350 tisíc korun.