Po srážce autobusu s tahačem skončili v nemocnici tři zranění. Řidič je v kritickém stavu

U Věžnice na Jihlavsku se ráno kolem půl desáté srazil autobus s nákladním autem. Autobus se při nehodě převrátil na bok. Bylo v něm deset pasažérů a řidič. Záchranáři na místě ošetřili deset lidí, zranění tří z nich byla těžká, řidič autobusu je v kritickém stavu. Na místě zasahovali také hasiči a policisté.

Nehoda se stala na křižovatce u obce Řehořov. „Střetl se zde tahač s návěsem a linkový autobus,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Okolnosti nehody policie šetří. Miroslav Bartoška, ředitel autobusové dopravy Icom Transportu řekl, že tři roky starý autobus jel z Brna do Jihlavy. Řídil ho zkušený řidič, který pro společnost pracuje 17 let.

„Dopadl nejhůř ze všech zraněných, při odvozu byl v kritickém stavu. Dle našich informací z místa nehody nedal řidič kamionu přednost, vyjížděl z vedlejší silnice,“ řekl Bartoška. Křižovatka je rozlišená. Hlavní silnice vede z Jihlavy do Velkého Meziříčí. Na vedlejší silnici směřující z Kamenice do Věžnice je příkazová značka Stop. Odklízecí práce podle policejní mluvčí ještě nezačaly, obě vozidla jsou tedy stále na místě.

Podle záběrů z místa nehody skončila obě vozidla mimo silnici. Autobus se navíc převrátil na bok. Krátce před polednem Čírtková České televizi řekla, že záchranářské práce už na místě skončily. „Nyní už vozidla ohledávají naši kriminalisté a technici. Na místo pojede ještě soudní znalec z oboru dopravy. Poté se havarovaná vozidla, která jsou v příkopu mimo komunikaci, budou vyprošťovat,“ doplnila.

Kvůli počasí nevzlétl vrtulník

Záchranáři do jedenácté hodiny ošetřili deset lidí, tři z nich s těžkým zraněním putovali do nemocnice. Dalších sedm lidí utrpělo zranění středně těžká nebo lehčí, uvedla mluvčí krajské záchranné služby Vladislava Filová.

„Všichni zranění jsou z autobusu, řidič nákladního vozidla zranění neutrpěl,“ dodala Filová. Kvůli špatnému počasí nemohl být k nehodě vyslán záchranářský vrtulník, vyjely tedy jen sanity. Podle mluvčí byl pro Jihlavu aktivován traumatologický plán, který počítá s
příjmem většího počtu pacientů.