Lufthansa v červnu zruší lety z Prahy do Stuttgartu

Praha - Německá letecká společnost Lufthansa zruší po roce přímý spoj z Prahy do Stuttgartu. Důvodem je malá výnosnost linky, sdělil dnes mediální zástupce firmy Jan Laštovička. Jediným dopravcem na trase z Prahy do hlavního města spolkové země Bádensko-Württembersko budou České aerolinie.

Letadla Lufthansy přestanou do Stuttgartu létat 2. června. „Rentabilita spoje nedosahovala standardu ostatních tras,“ řekl Laštovička. Podle něj nyní Lufthansa soustřední pozornost na Mnichov, který řada Čechů využívá jako přestupní uzel na další, především zámořské lety. Spojení do Mnichova proto společnost posílila o pětinu.
   
Konkurenční České aerolinie naopak zvýšily frekvenci letů mezi Prahou a Stuttgartem od letního letového řádu ze 13 na 19 týdně. Důvodem je podle mluvčí Daniely Hupákové stále větší zájem cestujících o tuto trasu. Loni ČSA mezi oběma městy přepravily 41.000 pasažérů, což je o šest procent více než předloni.

Lufthansa, která loni z Prahy či do Prahy přepravila více než 550.000 cestujících, patří v Ruzyni mezi pět největších dopravců. Největším dopravcem v Praze jsou ČSA, pro které je Německo klíčovým trhem. Ačkoliv ústup Lufthansy ze stuttgartské linky považují ČSA za svůj úspěch, na jiných „německých“ linkách naopak vítězí Lufthansa.

Vydáno pod