Policie omezila pátrání po devítiletém Jakubovi, hledá svědky

Havlíčkův Brod - Policisté ukončili plošné pátrací akce po pohřešovaném Jakubu Šimánkovi a přešli na takzvanou operativní metodu pátrání. Zároveň se jim však podařilo sestavit podobiznu muže, který byl s chlapcem naposledy viděn, a žádají všechny svědky, aby pomohli zjistit jeho totožnost. Devítiletý chlapec je pohřešován od nedělního odpoledne.

Hledaný muž, kterého potřebují policisté vyslechnout, je štíhlé postavy, vyšší, nad 180 cm, přibližně mezi 40 a 45 lety. Má světlé, krátce střižené vlasy a po stranách kouty. Má méně výrazné oči, velké hranaté brýle s tenkými stříbrnými obroučkami. Dále má tenké rty, užší bradu, možná strniště. Na sobě měl tmavé oblečení, budna i kalhoty byly pravděpodobně plátěné, bunda mohla být větrovka. V ruce držel stříbrný fotoaparát střední velikosti.

Havlíčkobrodští policisté hledají devítiletého Jakuba od nedělního odpoledne, kdy si odešel hrát do parku. Do pátrací akce se zapojilo na 80 policistů a hasičů včetně čtyř psovodů a policejních potápěčů.

Jakub Šimánek je 148 centimetrů vysoký, má hnědé vlasy, v současnosti je bez předních zubů. Oblečený byl do světlemodrých šusťákových kalhot, světlého béžového trička s dlouhým rukávem. Na hlavě měl kšiltovku červené barvy s nápisem Jägermeister, obutý byl do tenisek šedovínové barvy.