České dráhy přeruší dopravu na pěti tratích v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem - Kvůli opravám železničního svršku přeruší v srpnu České dráhy (ČD) dopravu na pěti úsecích regionálních tratích v Ústeckém kraji. S výlukou v úsecích Louny - Klobuky v Čechách, Žatec - Hořetice, Kaštice - Žabokliky, Lubenec - Chyše a dopravna Lubenec - Blatno u Jesenice cestující musejí počítat od 1. do 13. srpna. Všechny spoje budou nahrazeny autobusy, informoval ředitel ústeckého krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

Výluka na trati z Loun do Kralup nad Vltavou v úseku Louny - Klobuky v Čechách je plánována od rána 4. do večera 12. srpna. Doprava na tratích Chomutov - Lužná u Rakovníka a Žatec západ - Plzeň bude v úsecích Chomutov - Hořetice a Kaštice - Žabokliky přerušena od 1. do 6. srpna, respektive od 4. do 6. srpna.

Oprava kolejového svršku v úseku mezi dopravnami Lubenec a Chyše znemožní průjezdy vlakových souprav od 4. do 8. srpna. Ve dnech 11. až 13. sprna, vždy od 07:10 do 13:05 bude uzavřena traťová kolej mezi dopravnou Lubenec a stanicí Blatno u Jesenice.

Bližší informace podají zaměstnanci Českých drah v příslušných železničních stanicích, uvedl Hinterholzinger.

České dráhy provozují regionální tratě na základě poptávky Ústeckého kraje. V letošním roce kraj vyčlení na úhradu prokazatelné ztráty veřejné drážní dopravy 375 milionů korun, což je meziročně přibližně stejný údaj.