Srážka v Plzni uzavřela výjezd na Prahu na téměř dvě hodiny

Plzeň - Srážka dvou kamionů uzavřela dnes krátce po 14:00 výjezd z Plzně ve směru na Prahu a zkomplikovala dopravu v krajském městě. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Z jednoho nákladního vozu unikla nafta, kterou bylo nutné odstranit z vozovky. Silnici se podařilo částečně zprůjezdnit před 16:00, zcela průjezdná byla vzápětí. Informovala o tom mluvčí krajských hasičů Alena Marešová a policejní mluvčí Jaroslav Ibehej. Příčina kolize se šetří.

Nehoda se stala na Rokycanské třídě asi 50 metrů od autosalonu Opel, přibližně 100 metrů za křižovatkou zvanou „Pietas“. Krátce po srážce, která byla nahlášena kolem 14:15, se v místech začaly tvořit dlouhé kolony, doprava v Plzni byla částečně ochromena.

Podle informací hasičů převážel jeden z nákladních vozů prázdné plynové bomby. „Žádný výbuch nehrozil,“ uvedla Marešová. Podle Ibeheje se srazily vozy Volvo a Mercedes s českými registračními značkami, které jely za sebou v pravém jízdním pruhu. „V důsledku nehody došlo k úniku pohonných hmot a vzhledem k tomu, že silnice v daném místě vede v prudkém kopci, byla z bezpečnostních důvodů zcela uzavřena,“ uvedl Ibehej. Naftu se podařilo zlikvidovat po necelých dvou hodinách.

Dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Předběžná škoda je vyčíslena na 300.000 korun. „Příčina nehody se zatím prošetřuje,“ dodal mluvčí.