V Mukařově u Prahy zahynul při srážce spolujezdec v osobním autě

Mukařov - Středočeští policisté zatím během posledního prázdninového týdne zaznamenali jedinou tragickou nehodu. V Mukařově u Prahy v sobotu zahynul spolujezdec v osobním autě, které narazilo do stojícího vozu. Řidič vozu Fiat Uno narazil v časných ranních hodinách do Škody Fabia stojící na křižovatce. Při nehodě zemřel spolujezdec v prvním vozu.

Středočeští policisté společně s krajským úřadem přichystali na tento víkend rozsáhlou dopravní akci Bezpečný návrat, během níž nasadili do terénu 850 příslušníků a 13 radarů. Podobně jako koncem loňského léta u silnic „hlídkují“ také papírové figuríny policistů. Policisté chtějí zabránit zejména jízdě pod vlivem alkoholu a překračování povolené rychlosti. Akce je zaměřena také na nezodpovědné motorkáře.

Ve středních Čechách je vyhlášenou trasou milovníků motorek zejména silnice z Liběchova na Českou Lípu. Zvláštní bezpečnostní opatření potrvají až do 1. září, kdy děti poprvé po prázdninách usednou do školních lavic.

Papírové figuríny, které z dálky připomínají skutečné policisty, mají mít preventivní účinek. Letos bylo u silnic instalováno 110 těchto maket. Loni jich Středočeský kraj pořídil 200, tři desítky z nich ale během dopravněbezpečnostní akce někdo ukradl. Na dalších zapracovalo počasí, policisté je totiž průběžně používali po celý rok. Důvodem, proč kraj nechal tyto figuríny pořídit, je i to, že středočeská policie se dlouhodobě potýká s nedostatkem příslušníků.