Tlustý byl prý napojen na Mrázka, měl dostat úplatek

Praha – Těsné spojení rebelujícího poslance ODS Vlastimila Tlustého a kontroverzního podnikatele Františka Mrázka naznačují odposlechy, o kterých píše server iDnes.cz. Tlustému byl podle nich zřejmě nabízen úplatek. Podobné informace zveřejnil již dříve deník MF Dnes a server Aktuálně.cz.

Policejní odposlechy, které má mít k dispozici iDnes, naznačují, že se Tlustý s Mrázkovými lidmi několikrát sešli a podnikatel obviňovaný z organizování zločinu nabízel tehdejšímu stínovému ministru financí třímilionový úplatek za protislužby. Z odposlechů ale podle iDnes nevyplývá, zda nabídka opravdu padla a jestli Tlustý peníze přijal.

Záznamy telefonátů, které unikly policii, probíhaly mezi Františkem Mrázkem a jeho spolupracovníkem Igorem Šafránkem. O Tlustém hovořili jako o Téčkovi resp. Tlusťochovi. Server iDnes v souvislosti s odposlechy a zvažovaným úplatkem připomíná, že Tlustý disponuje nejasným majetkem.

Vlastimil Tlustý popřel jakékoliv jednání s Františkem Mrázkem. „Nikdy jsem s panem Mrázkem o ničem nejednal. Jde o opakovanou snahu skandalizovat mou osobu a nepovažuji za náhodu, že někdo přišel s tímto nesmyslem právě dnes. Citované rozhovory v žádném případě nejsou mé,“ uvedl Tlustý.

Informace naznačující spojení Tlustého s Mrázkem se neobjevily poprvé. Deník MF Dnes loni zveřejnil odposlechy z roku 2000, které měly podobný obsah jako ty nynější. S odposlechy se zmínkami o Vlastimilu Tlustém operoval také server Aktuálně.cz.