Strahovský tunel je po mimořádné uzavírce opět průjezdný

Praha - Zhruba od půl desáté byl v obou směrech uzavřený pražský Strahovský tunel. Ve směru od Patočkovy ulice tam ráno narušili dělníci plynovod. Provoz v tunelu se podařilo opět obnovit kolem jedenácté hodiny. Uzavírka v okolí výrazně zkomplikovala dopravu. V okolí byl odstaven plyn, kolem 700 domácností v Břevnově bude bez plynu až do večerních hodin.

Tunel byl podle policie uzavřen z preventivních důvodů. Během uzavření tunelu se v okolí tvořily kolony, podle pražské policejní mluvčí Evy Miklíkové stála doprava na celém Smíchově. „Na komplikace upozorňovaly informační tabule, řidiči sami odbočovali do přilehlých ulic,“ popsala Miklíková.

Mluvčí společnosti Pražská plynárenská Lenka Hauptmanová řekla, že odstávkou plynu jsou postiženy především domácnosti v ulicích Na Malovance, Za Pohořelcem, Myslbekova, Parléřova, Na Hubálce, Hládkov, Za Hládkovem a v části Bělohorské. „Předpokládáme, že dodávka bude obnovena do večerních hodin,“ dodala.

Plynovod byl narušen při pracích na mimoúrovňové křižovatce Malovanka, která má být součástí městského okruhu. „Budeme zkoumat důvody, proč se to stalo,“ řekl František Polák, mluvčí společnosti Metrostav, která stavbu zajišťuje. Podle něj ale takové situace v Praze hrozí, plány totiž bývají nepřesné.

Vydáno pod