Praha 7 zřídila náhradní parkoviště pro obyvatele Letné

Praha - Sedmá městská část zřídila za budovou ministerstva vnitra náhradní parkoviště pro obyvatele Letné. Ti o několik parkovacích míst přišli kvůli výstavbě městského okruhu a tunelu Blanka. Informoval o tom mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš. Obyvatelé mohou parkoviště využít od čtvrtka vždy ve večerních a nočních hodinách.

Na Letné je od začátku ledna zcela uzavřena ulice Milady Horákové. Kvůli tomu musela radnice přemístit autobusovou zastávku, a tím zrušit část parkovacích míst v rezidentní zóně placeného stání.

Na náhradní parkoviště se vejde 50 vozů. Zájemci o parkování musí vlastnit parkovací kartu a požádat si na úřadě městské části o speciální povolenku. „Povolenky budou platit do 30. září 2009, kdy by měla být omezení v ulici Milady Horákové ukončena,“ uvedl zástupce starosty Josef Neuberg.

S povolenkou mohou lidé odstavit vozidlo na parkoviště denně od 16:00 do 8:00. Mimo tento čas je parkování zpoplatněno.

Kromě tohoto parkoviště je pro veřejnost otevřeno také bývalé autobusové parkoviště v ulici Na Špejcharu. To bude zdarma po dobu, kdy budou muset řidiči jezdit přes objízdnou trasu přes Letenskou pláň.