Při nehodě na Domažlicku zemřela spolujezdkyně

Štítary (Domažlicko) - Jedna žena dnes ráno zemřela a dvě se zranily při nehodě dvou osobních aut ve Štítarech na Domažlicku, která se stala kolem půl sedmé. Policejní mluvčí Dagmar Jirsáková uvedla, že se srazily vozy Škoda Felicie a Škoda Superb. Smrtelné zranění utrpěla asi třiatřicetiletá spolujezdkyně z felicie. Na autech vznikla škoda přes 300 000 korun. Domažličtí kriminalisté nehodu vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví. Přesné příčiny a míru zavinění zjišťují. Kvůli havárii byla silnice uzavřená a policisté odkláněli dopravu.

Podle Jiřího Růžičky z krajské zdravotnické záchranné služby utrpěla mladá žena vážná zranění a na místě zemřela, další ženu s vážným zraněním transportoval vrtulník do nemocnice. Třetí zraněnou, asi pětadvacetiletou těhotnou ženu, ošetřili lékaři na chirurgii.

„Protože jeden z lidí potřeboval pomoc, velitel zásahu si vyžádal na místě i přítomnost našeho psychologa,“ uvedl Jiří Filípek z krajského hasičského záchranného sboru. Nehoda byla původně nahlášena jako kolize dvou aut se třemi zraněními. Jednu ženu se ale nepodařilo zdravotníkům oživit.