Exkluzivní průzkum pro ČT: V Ústeckém kraji vévodí ČSSD

Ústí nad Labem – Volební model, který pro ČT v rámci exkluzivního průzkumu připravily agentury STEM a SC&C, přisuzuje sociálním demokratům 30,8 % procentního bodu, což jim dává výrazný náskok před občanskými demokraty s 22,5 %. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup na půdu Poslanecké sněmovny překračují ještě KSČM (13,6 %) a TOP 09 (12,3 %), na její hraně stojí Strana zelených (5,4 %). Exkluzivní průzkum byl proveden pro připravovaný Speciál Otázek Václava Moravce v úterý 15.09.2009.

Předvolební debaty v Ústí nad Labem se tak zúčastní Jiří Paroubek za ČSSD, Petr Gandalovič z ODS, za KSČM Josef Šenfeld, za Stranu zelených Přemysl Rabas a z Top 09 Jaromír Drábek.

Regionálního bleskového výzkumu z 9. a 10. září se zúčastnilo celkem 917 plnoletých respondentů. Ochotu přijít k předčasným volbám deklarují přibližně dvě třetiny obyvatel Ústeckého kraje, především muži nad 45 let. Nejochotnější voliči jsou mezi stoupenci KSČM.

Reportáž Štěpánky Martanové (zdroj: ČT24)

Prostor dostanou i diváci České televize, kteří můžou pokládat své dotazy přes webovou kameru prostřednictvím internetové stránky YouTube.