V sobotu zemřelo šest lidí, v neděli opět nikdo

Praha – Šest lidí nepřežilo víkendové nehody v Česku. Všichni zahynuli v sobotu, v neděli nezaznamenala policie žádné úmrtí. Statistika tak přesně kopíruje předchozí týden, ačkoli tentokrát bylo v obou dnech podstatně horší počasí. Vyšší než před týdnem je ale počet těžce zraněných lidí – v sobotu jich bylo sedm, v neděli hned deset.

Hned dva lidé zemřeli při sobotní nehodě na dálnici D1 u Brna, kde se po třetí hodině odpoledne srazil kamion s osobním autem. V něm zahynuly dvě spolucestující ženy. Řidič osobního auta stejně jako řidič kamionu utrpěli zranění. Jako předběžnou příčinu havárie určila policie nepřiměřenou rychlost osobního auta, v němž cestovali tři lidé.

Třiadvacetiletý řidič zemřel v sobotu odpoledne po nárazu do lampy v Ostravě v Místecké ulici. Nezvládl rychlou jízdu na mokré vozovce a dostal smyk, informovala policejní mluvčí. Po nárazu se část mladíkova mercedesu odlomila a poškodila dva vozy jedoucí v protisměru.

Sobotní odpoledne nepřežila ani pětašedesátiletá spolujezdkyně ve favoritu. Stejně starý řidič zřejmě při mikrospánku narazil do stromu u Údolí u Nových Hradů na Českobudějovicku. Žena zraněním podlehla v noci na neděli v nemocnici, řidič utrpěl lehké zranění.

V podvečer téhož dne přišel o život spolujezdec v dodávce na silnici I/6 u Velké Dobré na Kladensku. Řidič vozidla se při nehodě zranil. Věci, které nárazem vylétly z havarovaného auta, poškodily také dva vozy jedoucí v protisměru.

Večer nepřežil nehodu také jedenatřicetiletý řidič osobního auta u Nepřevázky na Mladoboleslavsku. Podle policejního mluvčího Ladislava Mareše jel muž zřejmě příliš rychle. Na mokré vozovce nezvládl řízení a po projetí pravotočivou zatáčkou sjel mimo vozovku. Auto narazilo do pařezu a převrátilo se na střechu. Ze zdemolovaného vraku museli řidiče vyprostit hasiči, lékař však už jen konstatoval jeho smrt.