Na Ruzyni o sebe na zemi zavadila dvě letadla

Praha - Na pražském ruzyňském letišti o sebe při přípravě na odlet zavadila křídly letadla německé Lufthansy a turecké firmy Sun Express, informaci potvrdila mluvčí letiště Michaela Lagronová. Nikdo nebyl zraněn. Letadla nyní stojí na ploše, kde je prohlížejí inspektoři Ústavu pro odborně technické zjišťování příčin leteckých nehod, následně se dostanou do péče mechaniků.

„Při přípravě na odlet o sebe zavadila dvě letadla společností Lufthansa a Sun Express. Letadlo společnosti Sun Express má zřejmě poškozené křídlo a letadlo společnosti Lufthansa má zřejmě poškozené výškové kormidlo,“ uvedla Lagronová. Na místo už dorazili inspektoři z Ústavu pro odborně technické zjišťování příčin leteckých nehod.

Cestující Lufthansy budou přesměrováni na další lety. Letadlo Sun Express mělo odvézt pasažéry na dovolenou, zda a kdy odstartuje zatím není jasné.

Podle Lagronové Letiště Praha nemá na incidentu žádný podíl, neboť na celém procesu pojíždění nebylo účastno. „Ze strany ŘLP bylo všechno v pořádku, tam k žádnému opomenutí nedošlo,“ tvrdí také mluvčí Řízení letového provozu Richard Klíma.