U Olomouce havaroval autobus se studenty, 23 zraněných

Olomouc - Na západním obchvatu Olomouce směrem na Lipník nad Bečvou dnes kolem deváté hodiny ráno havaroval autobus se 46 studenty, který se srazil s osobním autem. Autobus se převrátil na bok a skončil v poli. Celkem se zranilo 23 mladých lidí, z toho tři cestující těžce. Řidička osobního auta vyvázla bez vážných zranění. V autobusu byli studenti, kteří jeli z brigády z Prahy domů na Ostravsko. Olomoucký obchvat byl celé dopoledne uzavřen, auta musela přes Olomouc, která se proto beznadějně ucpala.

Zraněné ošetřili záchranáři a převezli je do nemocnice. „Jednalo se většinou o otřesy mozku a zlomeniny končetin,“ uvedl ředitel krajské záchranné služby Ivo Mareš. Doplnil, že zraněným je kolem 18 let.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Nehoda se stala z dosud neznámých příčin, když se autobus střetl se souběžně jedoucí toyotou. Její posádka se nezranila. Na místě ošetřili záchranáři šestnáct cestujících, dalších sedm skončilo podle mluvčího záchranářů Egona Havrlanta v nemocnici. „Tři z nich mají vážně poraněné končetiny. Čeká je operace, jsou ale mimo ohrožení života,“ řekl Havrlant.

Ostatní cestující odvezli hasiči evakuačním autobusem do jejich sídla, kde se jim věnoval psycholog. Dále pokračovali náhradním autobusem, který vypravila firma, jež zorganizovala brigádu.

Havarovaná vozidla odstranila odtahová služba kolem poledne, teprve poté mohl být obnoven provoz na rychlostní silnici R35, která tvoří olomoucký obchvat.