Pět lidí nepřežilo nehodu u Karviné

Český Těšín - Pět lidí nepřežilo dopravní nehodu, která se stala kolem půlnoci na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem. Při příjezdu záchranářů žil jen šestadvacetiletý řidič, který podle policistů nehodu pravděpodobně zavinil. Vrtulník ho v kritickém stavu převezl do fakultní nemocnice v Ostravě, kde ráno zemřel. Tři jeho spolujezdci a řidič protijedoucího vozu svým zraněním podlehli na místě.

K čelní srážce dvou osobních aut došlo v levotočivé zatáčce na výpadovce z Karviné. Renault 19, kterým cestovali čtyři mladí lidé, do ní zřejmě najel příliš rychle a dostal se do protisměru, kde se čelně srazil s octavií. Na místě zahynul řidič škody a tři spolucestující v renaultu – sedmadvacetiletý, dvaačtyřicetiletý muž a jednadvacetiletá dívka. „Utrpěli mnohočetná poranění, kterým na místě podlehli ještě před příjezdem záchranářů. Lékař již bohužel mohl konstatovat jen jejich smrt,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Mladý řidič auta, které vjelo do protisměru, po příjezdu záchranářů žil, utrpěl ale vážná zranění končetin, hrudníku, hlavy a mozku. Vrtulník jej přepravil do ostravské nemocnice, kde nad ránem svým zraněním podlehl.

Reportáž Ivy Bartoňové a Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

Policie oznámila, že ve vraku renaultu byly sáčky se žlutou krystalickou látkou. Sáčky dostala k expertize kriminalistická laboratoř. „Odběry na toxikologii a alkohol budou u řidičů provedeny během soudní pitvy,“ doplnila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Policisté silnici na pět hodin uzavřeli. Zasahující hasiči museli zajistit vraky aut před požárem a použít i hydraulické vyprošťovací zařízení. Nehoda se stala na silnici mezi Karvinou a Českým Těšínem. Policisté ji znovu zprůjezdnili kolem páté hodiny ráno.

Letos se nestala žádná vážnější nehoda. Dosud nejtragičtější havárie stála životy čtyři lidi, když se v půli dubna na Chomutovsku čelně srazil nákladní a osobní vůz. Mladíci, kteří cestovali v osobním autě, nepřežili.

Vydáno pod