V důsledku nehod zahynuli dva lidé

Milevsko (Písecko)/Bzenec (Hodonínsko) – Na následky dopravních nehod zemřeli dnes dopoledne dva lidé. Ani jeden z nich však nezahynul přímo na místě havárie, ale v nemocnicích. Po převozu do písecké nemocnice zahynul jeden ze čtyř lidí, kteří utrpěli zranění při ranní nehodě u Milevska, lékaři v kyjovské nemocnici nezachránili život chodci, kterého v pátek srazilo auto v Bzenci.

U Milevska na Písecku ztratila na namrzlé silnici řidička kontrolu nad svým citroenem, vůz se roztočil a narazil do protijedoucího auta. V něm cestovali čtyři lidé, všichni utrpěli zranění. Po převozu do nemocnice zemřel starší muž. Na místě se vzápětí stala další nehoda – u té první zastavil projíždějící řidič, aby pomohl zraněným. Do jeho vozu však narazilo jiné auto.

V pátek odpoledne utrpěl mnohačetná zranění osmasedmdesátiletý chodec, kterého srazila fabie v Bzenci na Hodonínsku. Dnes ráno v nemocnici svým zraněním podlehl. Policisté zatím zjišťují, kdo k havárii přispěl vyšší mírou. Chodec vstoupil do vozovky mimo vyznačený přechod, ačkoli přijíždělo auto. Podle policie se ale řidič plně nevěnoval řízení. „Chodce, který vstoupil do vozovky, přehlédl,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.