Srážka dvou vozů si vyžádala život ženy

Běšiny (Klatovsko) - Smrtí třiasedmdesátileté ženy a třemi středně těžce zraněnými skončila dnešní ranní nehoda dvou osobních aut u Běšin na Klatovsku. Vozy se srazily na hlavním tahu I/27 z Klatov do Železné Rudy, který byl hodinu uzavřen. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Podle policejní mluvčí Dany Ladmanové šlo o srážku vozů peugeot a Škoda Felicia. Starší žena z Klatovska, kterou se už záchranářům nepodařilo resuscitovat, seděla na zadním sedadle škodovky.

Nehoda se stala ráno krátce po sedmé hodině. Řidič peugeotu, narozený v roce 1985, nedal před obcí Běšiny přednost při odbočování k čerpací stanici. „Utrpěl lehčí poranění hrudníku,“ řekla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Podobně jako další dva muži skončil v klatovské nemocnici.

Ve voze, který jel rovně po hlavním tahu, seděli tři lidé. Kromě ženy také její osmasedmdesátiletý manžel, který byl převezen do nemocnice s poraněním hrudníku, a jejich třicetiletý vnuk, který skončil v péči lékařů se zraněnými končetinami.