Srážku kamionu a auta nepřežili čtyři lidé

Hradec Králové - Čtyři muži ve věku 18 až 30 let zemřeli při dopravní nehodě na Královéhradecku, jeden člověk je zraněný. Mezi Káranicemi a Obědovicemi se srazilo na silnici I/11 nákladní auto s osobním. Po střetu oba vozy skončily v příkopě. Silnice byla kvůli vyšetřování nehody a odstraňování vraku deset hodin uzavřená. Policie provoz obnovila v 15:30. Příčinu a okolnosti tragické havárie dále vyšetřuje.

Na hlavním silničním tahu mezi Hradcem Králové a Poděbrady se v mírné táhlé zatáčce srazil osobní automobil a polský kamion. „Z pětičlenné posádky osobního auta čtyři muži zahynuli, pátý je zraněný a byl převezen do hradecké fakultní nemocnice. Řidič kamionu vyvázl bez zranění,“ uvedla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Podle svědka nehody se ve směru od Hradce Králové na Prahu předjížděly dva kamiony. V mírné zatáčce proti nim vyjelo osobní auto. „Jeden z kamionů se snažil nehodě vyhnout sjetím do příkopu, ale přesto střetu s osobním autem nezábránil,“ řekl novinářům na místě nehody svědek.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)

Muž z felicie, který tragédii přežil, byl z auta při nárazu vymrštěn. „Bylo mu 28 let a po převozu do nemocnice šel okamžitě na operační sál,“ uvedla mluvčí zdravotnických záchranářů Anna Krempová. Podle lékařů je muž po operaci a jeho stav je stabilizovaný.

Mluvčí hradecké policie Anna Pešavová bez podrobností řekla, že police pracuje s několika vyšetřovacími verzemi. „K nehodě se bude vyjadřovat znalec z oboru silniční dopravy,“ uvedla. Objížďka vedla po dálnici D11.

V Královéhradeckém kraji se nejtragičtější nehoda v poslední době stala 20. května 2008, kdy po nárazu osobního auta do stromu zemřeli u Rudníku na Trutnovsku čtyři lidé polské národnosti. Jeden z cestujících utrpěl těžké zranění.