Českou Miss 2012 je Tereza Chlebovská

Praha – Korunku pro královnu soutěže Česká Miss 2012 si na učesaných kadeřích odnesla jednadvacetiletá studentka Ostravské univerzity Tereza Chlebovská z Krnova. Symbol královny krásy převzala od herecké legendy a předsedkyně poroty Claudie Cardinalové. Jako Českou Miss World porota zvolila osmnáctiletou Lindu Bartošovou, Českou Miss Earth 2012 se stala Tereza Fajkusová. Celým večerem provázeli Jaro Slávik a Gabriela Partyšová.

Studentka Tereza Chlebovská bude tedy Českou republiku reprezentovat na soutěži Miss Universe. Díky výhře pak dostala i možnost studia na zahraniční škole dle svého výběru, automobil, zájezd a roční pronájem bytu v lokalitě Rezidence Prague Towers.

Soutěž letos probíhala eliminačním způsobem, adeptky na nejkrásnější dívku soutěže postupně vypadávaly. Po tradiční promenádě v plavkách jich zůstala v soutěži jen polovina, která se představila v krátkých videošotech z Thajska v různých profesích - prodavačka květin nebo kokosů, švadlena, karaoke zpěvačka nebo třeba nehtová tanečnice. Pak přišla choreografie ve stylu kabaretu Chicago, promenáda ve večerních šatech a odpovědi na otázky poroty, během těchto soutěží opět dívek ubývalo.

  • Claudia Cardinalová zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3440/343993.jpg
  • Adeptky na miss kolem Karla Gotta autor: Vondrouš Roman, zdroj: ČTK http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3440/343992.jpg