Zeman v lednu obnoví návštěvy krajů a začne létat do zahraničí

Praha – Prezident Miloš Zeman začne po zranění kolena v lednu opět létat na zahraniční cesty. Obnoví také návštěvy jednotlivých krajů, které započal už před volbami. V lednu zamíří do Karlovarského kraje. Při neformální snídani s novináři to uvedl kancléř Vratislav Mynář. Poté, co několik týdnů odpočíval se zraněním nohy, začal Zeman minulý týden opět naplno úřadovat.

Návštěvu Karlovarska měl prezident v plánu už na konci října, cestu ale zrušil, jelikož už bylo po volbách a začala povolební vyjednávání. Navíc si pak hlava státu zranila koleno. Tentokrát by měl v kraji Zeman strávit tři dny. 

Na leden má prezident naplánováno také několik cest do zahraničí, Mynář ale neuvedl podrobnosti. Zeman v nedělních Hovorech z Lán v Českém rozhlase řekl, že by již v lednu mohl navštívit české vojáky v Afghánistánu.   

Hrad dnes také oznámil některé detaily prezidentské novinky, kterou bude bilanční projev přednesený 26. prosince. Oficiálně se bude jmenovat „Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana“. Prezidentská kancelář nyní jedná, která média ho budou vysílat. Hlava státu naopak nebude přednášet novoroční projev, jak činili jeho předchůdci.