První dítě roku 2014 není jedno, ale hned čtyři

Praha - O pomyslný titul „první dítě narozené letos v Česku“ se podělí čtyři matky ve třech krajích republiky. Minutu po půlnoci se narodila dívka v Libereckém kraji, dva chlapci na jižní Moravě a chlapec ve Zlínském kraji. Děti i matky jsou v pořádku.

Prvním miminkem v Libereckém kraji je malá Isabel, která se minutu po půlnoci narodila v liberecké nemocnici. Děvčátko váží 2,99 kilogramu a měří 49 centimetrů.

Také na jižní Moravě se letos stejně jako loni narodily dvě děti minutu po půlnoci. Kryštof vážil 3,715 kilogramu a měřil 50 centimetrů a jeho maminka ho porodila ve Vyškově. Tomáš je o centimetr menší a vážil 3,72 kilogramu. Narodil se mamince v Brně na Obilním trhu. Ve Zlínském kraji se minutu po půlnoci narodil Vojtěch v nemocnici v Kroměříži. Chlapec váží 3,6 kilogramu a měří 50 centimetrů.

Dvě minuty po půlnoci se pak v plzeňské fakultní nemocnici narodila holčička Eliška. O čtyři minuty později ji následovala v chebské porodnici holčička Mia. Prvním dítětem narozeným letos v Praze se 11 minut po půlnoci stala Alma v porodnici u Apolináře.

Loni se v prvních deseti minutách nového roku v Česku narodilo sedm dětí, tři holčičky a čtyři kluci. 

Vydáno pod