Mezi osmi raněnými po nehodě na hlavním tahu u Slavkova jsou i děti

Nehoda uzavřela silnici u Slavkova, mezi osmi raněnými jsou děti (zdroj: ČT24)

Osm lidí včetně tří dětí se zranilo při nehodě dodávky a tří osobních aut poblíž Slavkova u Brna na Vyškovsku. Jednoho dospělého převezl s podezřením na těžké zranění do nemocnice vrtulník, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Silnice I/50 byla několik hodin neprůjezdná. Provoz policisté obnovili po 15:00, napsali na síti X.

Záchranáři měli v péči osm lidí. „Tři děti jsme po ošetření vezli ke kontrole do dětské nemocnice, jednoho dospělého jsme s podezřením na těžké zranění letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno. Další dva jsme po ošetření převezli se středně těžkým zraněním do úrazové nemocnice a dva s lehčím zraněním do vojenské nemocnice,“ shrnula mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Nehoda se stala před jedenáctou hodinou na hlavním tahu vedoucím od Slavkova k dálnici D1. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška se auta střetla v kopci. Policisté příčinu nehody vyšetřují. Vyloučili, že by v ní mohl hrát roli alkohol. Vyšetřování nehody na místě skončilo v 15:05.

Silnice byla uzavřená a řidiči museli využívat objízdnou trasu přes Křenovice a okolní obce. Podle policie byla přetížená a vznikaly tam dopravní komplikace.