Řidič kamionu zřejmě zavinil nehodu deseti vozů na D1 a utekl. Podle policistů mohl jednat úmyslně

Středeční nehodu deseti vozů na D1 nedaleko exitu Brno-jih zřejmě zavinil řidič kamionu. Podle policie mohlo být jeho jednání úmyslné. Narazil kamionem do aut před sebou a z místa nehody utekl. Nedaleko se zmocnil jiného vozu, se kterým také havaroval. Podle policie měl pozitivní test na drogy. Na dálnici se utvořily několikakilometrové kolony. Záchranáři ošetřili čtyři zraněné.

Havárie na D1 se stala krátce po 7:00, nedaleko exitu Brno-jih se střetlo pět osobních aut, dvě dodávky a tři nákladní auta. Podle prvotních informací řidič nákladního auta narazil do vozidel před sebou.

„Podle prvotních informací se řidič jednoho z nákladních vozidel z dosud nezjištěných příčin střetl s ostatními vozidly. Následně tento řidič z vozu utekl do ulice Kaštanová, tam se zmocnil osobního auta. S ním odjel do obce Rebešovice, kde havaroval. Policisté jej zanedlouho vypátrali. Orientační test u tohoto řidiče (...) byl pozitivní na přítomnost omamných a psychotropních látek. V současné době je ve zdravotnickém zařízení,“ popsal pro ČT policejní mluvčí Petr Vala. Okolnosti události policisté vyšetřují.

Policisté následně sdělili, že pracují s variantou, „že jednání řidiče nákladního vozu bylo úmyslné“.

Studio ČT24: Aktuální informace k nehodě na D1 (zdroj: ČT24)

Při nehodě se zranili čtyři lidé. Utrpěli lehká až středně těžká zranění. „Po ošetření jsme je převezli k další péči do brněnských nemocnic,“ sdělila mluvčí záchranářů Michaela Bothová. Na místě zasahovali také hasiči, kteří zajistili protipožární opatření. Podle jejich mluvčího Jaroslava Mikošky nemuseli nikoho vyprošťovat.

Doprava jezdila bočním pruhem, následně jedním ze dvou jízdních pruhů, tvořily se několikakilometrové kolony. Omezení v místě skončilo kolem 14:45.