LinkedIn bude také v češtině

Praha – Profesní sociální síť LinkedIn se po deseti letech převlékne také do českého kabátu. LinkedIn tak rozšiřuje svou působnost v Evropě. Česko přichází jako šestnáctá země na světě na řadu několik dní poté, co síť nabídla lokalizovanou verzi pro Nizozemsko. Informaci o české mutaci dnes přinesl server Technet.cz.

Ariel Eckstein, výkonný ředitel LinkedIn pro Evropu, Blízký východ a Afriku (EMEA)

„Uživatelé z České republiky jsou společně s dalšími ze zemí střední a východní Evropy bráni jako jedni z nejaktivnějších v rámci celé evropské sítě.“

Ke službě je po celém světě přihlášeno více než 135 milionů uživatelů a téměř 250 tisíc lidí z České republiky. Firma si tímto krokem slibuje nárůst počtu uživatelů. Služba již nabízí lokální mutace třeba v malajštině nebo rumunštině.

Od svého založení v roce 2002 spojuje LinkedIn profesionály z celého světa. Vystupuje na ní i 500 největších amerických společností a podle magazínu Fortune, je LinkedIn největší sítí spojující profesionály na světě.

Lidé do sítě zadávají své profesní životopisy a propojují se s dalšími spolupracovníky a známými. LinkedIn získává příjmy z členských příspěvků, marketingových a náborových řešení. Společnost sídlí v Silicon Valley, jednotlivá zastoupení se nachází v Severní Americe, Evropě, Asii a Austrálii, napsal Technet.cz.