StarDance pomůže Centru Paraple. Hvězdné páry si zatančí společně s vozíčkáři

Sedmý večer taneční soutěže StarDance bude patřit charitě (zdroj: ČT24)

Sobotní přímý přenos tanečního pořadu StarDance nabídne divákům jedno překvapení:  tentokrát se bude tančit pro charitu. Pět tanečních párů tak představí choreografie, které natrénovali společně s vozíčkáři z Centra Paraple.

Taneční pár Pavla Tomicová – Marek Dědík tak doplní Petr Pokorný. Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková předvedou své taneční kreace s  Erikou Trousilovou. Veronika Arichteva s Michalem Necpálem se ve freestylu roztančí s Tondou Branišem, Veroniku Lálovou s Davidem Svobodou doplní Hana Doležalová a taneční pár Daniela Písařovicová, Michal Mládek to roztočí také s Radimem Štroblem.

Klienti Centra Paraple nacvičovali společné choreografie spolu s účastníky celý týden už od pondělí. Diváci pak mohou tanečníky, kteří po poranění míchy skončili na vozíku, podpořit prostřednictvím dárcovských SMS.

  • Diváci mohou podpořit Centrum Paraple během přímého přenosu zasláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS PARAPLE 30 nebo DMS PARAPLE 60 nebo DMS PARAPLE 90. 
  • Podpořit Centrum Paraple je možné také převodem na sbírkový účet: 932 932 932/0300 nebo online platbou prostřednictvím platební brány.

Peníze, které si Paraple vytančí, poputují například na nové pomůcky pro vozíčkáře, na platy zaměstnanců nebo na zlepšení prostor centra. To založil v roce 1994 společně s občanským sdružením Svaz Paraplegiků Zdeněk Svěrák. Jde o obecně prospěšnou společnost, která pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy. Pomoc centra ročně využije kolem 1500 vozíčkářů.