Policie dopadla tři mladíky, kteří prý zabili ženu na Praze 3

Praha – Kriminalisté dopadli tři mladíky, kteří prý zabili ženu, jejíž tělo bylo nalezeno v lesíku v Praze 3. Všichni se k činu doznali, uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dva z trojice jsou nyní obviněni z trestných činů pokusu těžké újmy na zdraví a výtržnictví, hlavní aktér útoku z trestného činu vraždy, kterou spáchal zvlášť trýznivým způsobem. Muži ve věku 17, 18 a 18 let jsou nyní v policejní cele a vyšetřovatel již dal podnět k podání návrhu na uvalení vazby. Dvojici mladíků hrozí v případě usvědčení až deset let vězení, třetímu muži obviněnému z vraždy hrozí až 20 let vězení.

Policie už zná i totožnost oběti; je jí šestačtyřicetiletá žena. „Jako důvod svého počínání mladíci uvedli, že šlo z jejich strany o řešení několikatýdenního sporu se skupinkou osob obývajících lesík poblíž Osikové ulice. Hlavní z aktérů si navíc tímto způsobem kompenzoval svou přirozenou zlobu a neuspořádané rodinné poměry. To vše pod vlivem alkoholu,“ řekl Hulan k motivu vraždy.   

Podle mluvčího žena utrpěla mnoho bodnořezných ran a zranění, která jí osmnáctiletý mladík způsobil kopanci a údery pěstí především do oblasti hlavy.