Krnov postaví novou tělocvičnu. Část lidí to ale kritizuje

Krnov - Po čtyřech letech příprav se bude v Krnově stavět nová víceúčelová tělocvična. Sloužit by měla žákům blízké základní školy i veřejnosti. Přestože škola stavbu vítá, některým místním obyvatelům se plány města nelíbí. Stavba prý znehodnotí tamní náměstí.

650 žáků a nevyhovující tělocvična. Taková situace panuje na Základní škole Janáčkovo náměstí v Krnově už několik desetiletí. Ve školní tělocvičně mohou cvičit pouze nejmenší děti. „Nevejde se tam ani volejbalové hřiště. Byla postavena někdy v 60. letech a už tehdy se mluvilo o tom, že je to provizorní řešení,“ upozorňuje ředitel školy Karel Handlíř. Žákům druhého stupně pak nezbývá, než chodit cvičit do bývalého bufetu sovětských kasáren. Po čtyřech letech jednání teď městu došla trpělivost a rozhodlo, že za peníze z městského rozpočtu postaví tělocvičnu novou. „Proběhlo výběrové řízení, bylo přihlášeno 19 firem. Vysoutěžená suma je 44 milionů a je rozložena do dvou let,“ uvedla starostka Krnova Alena Krušinová.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)

Tělocvična se sice stane součástí školy, bude ale sloužit i veřejnosti. Krnovské sportovní kluby na podobnou stavbu čekají. „Musíme všechny naše domácí zápasy od žáčků až po muže odehrávat 40 i50 kilometrůod Krnova,“ říká šéftrenér Orca Krnov Tomáš Hradil. Přestože škola výstavbu nové tělocvičny vítá, obyvatelé Janáčkova náměstí, kde má objekt vyrůst, záměr kritizují. Nová stavba podle nich náměstí znehodnotí. Stavět se začne v březnu, pokud půjde vše podle plánu, tělocvična by měla být hotová za dva roky.