Svatba monacké princezny Caroline

Monako - Princezna Caroline, nejstarší dcera zesnulého knížete Rainiera III. a bývalé americké herečky Grace Kellyové, uzavřela během svého života celkem tři manželství. Jejím prvním mužem se stal bankéř časopisu Playboy Philippe Junot. Jejich svazek ale vydržel pouhé 2 roky. 29. prosince 1983 se Caroline při občanském sňatku vdala podruhé. Jejím vyvoleným se tehdy stal o tři roky mladší italský podnikatel Stefan Casiraghi, syn velkého milánského finančníka, který si sám již také stačil nadělat jmění v nemovitostech a stavbou lodí.

Necelých šest měsíců po svatbě přivedla tehdy šestadvacetiletá princezna na svět své první dítě - chlapečka Andreu. Po něm následovaly dvě další děti - v roce 1986 Charlotte a v následujícím roce Pierre. Zdálo se, že štěstí, které půvabná princezna nalezla v tomto harmonickém manželství i v mateřství, nic nemůže zkalit.

Avšak osud tomu chtěl jinak. 3. října 1990 se její manžel, milovník rychlých aut a lodí, při závodu motorových člunů u monackých břehů zabil a z Caroliny se ve 33 letech stala vdova. Před deseti lety, v den svých 42. narozenin 23. ledna 1999, se Caroline vdala potřetí. Jejím manželem se stal příslušník jiné evropské šlechtické rodiny - princ Ernst August Hannoverský.