AVÍZO: Lounské divadlení 2011

Ve dnech 11. až 13. března se ve Vrchlického divadle v Lounech uskuteční již 7. ročník soutěžní a postupové přehlídky amatérských divadelních souborů. Během třídenního programu se představí čtyři ochotnická divadla a nesoutěžně hostující soubor ze Slovenska.

Program:

Pátek 11. března – 17 hodin

René Fallet: KAPUSTNICA (ZELŇAČKA) – Divadlo Commedia Poprad – nesoutěžní představení.

Sci-fi komedie s filosofickým přesahem o setkání dvou podivínských bláznivých ochmelků s technicky vyspělým „ufonem“, který s zamiluje do jejich zelňačky. Hra podle úspěšného francouzského románu. Populární je také film s Louisem de Funésem.

Pátek 11. března – 20 hodin

Horníček – Nyklíček: LOUKA – Divadlo KLAS Klášterec nad Ohří

Středověké podobenství se zpěvy o moci a nemocech mocných velmi volně na motivy hry Miroslava Horníčka Louka pro dva.

Sobota 12. března – 11 hodin

bratři Čapkové: ZE ŽIVOZA HMYZU – Hynkovo hravé divadlo Litoměřice

„Komedie o třech aktech s předehrou a epilogem. Překvapující a krutá analogie lidských zvyků a řádů s pudy a řády říše hmyzí, toť pouze záminka této morality; je to křivé zrcadlo nastavené člověku; jež ukazuje náš život v jiném světle a vyvolává kritiku daleko účinněji, než by bylo lze v podobě lidské.“

Sobota 12. března – 15 hodin

Woody Allen: SEX NOCI SVATOJÁNSKÉ – Divadlo Navenek Kadaň

V představení Sex noci svatojánské podle Woody Allena se hlavní role ujal Jan Losenický, původem z Loun. Hra je o nejistých vztazích, lásce, sexu, vášni a nevěře.

Sobota 12. března – 20 hodin

Marc Camolleti: NA SPRÁVNÉ ADRESE – Divadlo Zmatkaři Dobronín

Mírně lechtivá situační komedie, jejíž zápletka vychází ze situace, kdy si čtyři ženy v pařížském bytě podají s různými cíli rozdílné inzeráty. Vše ale zamotá shodná značka inzerátů. Všichni čtyři muži, kteří se dostaví za vidinou práce modela, výuky hry na klavír, pronájmu bytu, respektive praktického sexu, končí vinou omylů a nedorozumění ve spodním prádle, případně navíc v bezvědomí.

Neděle 13. března – 11 hodin

Slavnostní vyhlášení výsledků

Vstupné 50 Kč jedno představení, 200 Kč permanentka pro pět představení.