D1 u Kroměříže byla kvůli nehodě zablokovaná

Kroměříž - Dodávka rozvážející bagety dnes odpoledne na dálnici D1 nedaleko Kroměříže narazila do přepravního vozíku se světelnou šipkou usměrňující dopravu do jednoho pruhu. Nehoda se stala na 256. kilometru dálnice ve směru na Brno. Výsledkem jsou dvě těžká a jedno lehké zranění. D1 byla asi 3,5 hodiny zablokována, od 17:00 je podle informací Národního dopravního informačního centra znovu průjezdná.

„Podle svědků řidič dodávky neregistroval zúžení provozu do jednoho pruhu, když v části dálnice bylo prováděno vyznačování vodorovného dopravního značení. Dodávka narazila do světelné šipky odklánějící provoz a do pracovníka správy a údržby dálnic. Po nárazu utrpěl zaměstnanec vážné zranění,“ popsal nehodu mluvčí hasičů Ivo Mitáček s tím, že dodávka pokračovala dalších asi 30 metrů, než se zastavila o svodidla.

V automobilu jely dvě osoby. Jedna utrpěla vážné zranění, druhá lehčí. Všichni zranění byli převezeni do kroměřížské nemocnice.

NO COMMENT: Nehoda na 255. kilometru D1 u Kroměříže (zdroj: ČT24)

Kolize se stala krátce po 13:30. Na místě zasahovali hasiči ze Zlínského i Olomouckého kraje. Dálnice byla uzavřena od 253. po 257. kilometr. Vozidla směřující na Brno jezdila po starém silničním tahu.