Řidič osobního automobilu zahynul po srážce s kamionem

Brankovice/Malinky - Vážná dopravní nehoda se stala dnes dopoledne u obce Brankovice na silnici I/50. Řidič osobního automobilu se tam při předjíždění čelně střetnul s protijedoucím kamionem. Na místo okamžitě vyrazila záchranka i hasiči, kteří muže z havarovaného vozu vyprošťovali. Přes poskytnutou první pomoc se ale muže (ročník 1966) nepodařilo zachránit. Policie v místě odklání dopravu, silnice by měla být v provozu až během odpoledne.

Řidiči červeného vozu Škoda Octavia se stalo osudné předjíždění v nepřehledné zatáčce. Nejdříve předjel osobní vůz. Poté se pokusil předjet i kamion. V pravotočivé silnici ale přehlédl další protijedoucí nákladní automobil.

„Nejdříve předjel mě. Pak se ale nezařadil a za náklaďákem se mu schoval další kamion. Hodil myšku a pokusil se vrátit, ale už to nestihl,“ popsal situaci účastník nehody, který si nepřál být jmenován. Při prudkém nárazu se u škodovky utrhlo jedno kolo a obě vozidla skončila ve vzdálenosti zhruba 100 metrů od sebe. Nákladní auto přitom narazilo do svodidel v protisměru. Odlétající úlomky z obou havarovaných vozidel poškodily také čelní sklo a přední část vozidla, které jelo za škodovkou. Jeho řidič nebyl zraněn, ale utrpěl při nehodě šok.

No comment: Následky nehody osobního vozu a nákladního auta (zdroj: ČT24)

Kamion narazil do osobního automobilu přesně v místě, kde sedí řidič. I když se posádky obou vozů pokusily pravděpodobného viníka nehody okamžitě resuscitovat a během několika minut se k nim přidali i hasiči a záchranáři, nepodařilo se život řidiče zachránit.

„Po příjezdu na místo jsme zahájili resuscitaci. Poté jsme řidiče za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení z auta vystříhali a předali do rukou záchranné službě,“ uvedl velitel zásahu hasičů z Bučovic Milan Adamík. Hasiči po příjezdu zajistili místo nehody, havarovaná auta zajistili proti případnému vzniku požáru a odpojili v nich baterie. Sorbentem na vozovce zasypávali unikající provozní kapaliny.

Hlavní dopravní tepna na Slovensko byla kvůli nehodě celé dopoledne uzavřena. Objížďka vedla přes Koryčany.

  • Svědci dopravní nehody autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2614/261325.jpg
  • Zbytky havarovaného vozu zůstaly na vozovce autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2614/261324.jpg
  • Řidič osobního vozu nehodu nepřežil autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/27/2614/261323.jpg