Brněnská zoo přivítala 15miliontého návštěvníka

Brno - Do brněnské zoologické zahrady dnes přišel patnáctimiliontý návštěvník. Zoo původně počítala s tím, že na kulaté číslo dosáhne až o Velikonocích, slunečné sobotní dopoledne a lední medvíďata, která jsou pátý den ve výběhu, ale přilákaly víc lidí než obvykle. Návštěvník s patnáctimiliontou vstupenkou dostal od zoo zájezd na Bali.

Brněnská zoo byla otevřena před 55 lety. Za dobu své existence pamatuje dny, kdy do ní přišla jen necelá stovka návštěvníků, ale také okamžiky, kdy praskala ve švech. Loňská sezona byla nejúspěšnější v postkomunistické historii zoo. Zavítalo do ní rekordních 252 000 lidí.

Letos by to mohlo být ještě víc, hlavním lákadlem se stali lední medvídci, kteří se loni v Brně narodili. Odchování ledních medvědů v zajetí je velmi náročné, a proto patří brněnská mláďata doslova mezi zvířecí celebrity. Tento týden je medvědice Cora poprvé vyvedla do výběhu. Mláďata už viděly stovky lidí, pracovníci zahrady očekávají velký nápor právě o tomto víkendu.

Cílem vedení zahrady je zatraktivnit zoo natolik, aby ročně jejími branami prošlo půl milionu osob. Nyní si mohou prohlédnout 800 zvířat 200 živočišných druhů. K nejatraktivnějším expozicím patří Tropické království, Tygří skály nebo výběh arktických vlků s indiánským srubem.

Vydáno pod