Zloděj ukradl odvodňovací žlaby z mostu mezi Bohumínem a Ostravou

Ostrava - Kromě dopravních značek a kanálových poklopů se zloději podle policistů stále častěji zaměřují také na žlaby a závitové tyče z mostů. Jeden takový případ se nedávno stal na nové dálnici z Ostravy do Bohumína. Odcizený materiál policisté našli. Zloděj skončil ve vězení.

Pětatřicetiletý muž sebral ze silničního mostu z Ostravy do Bohumína kovové žlaby a závitové tyče, na kterých žlaby drží. „Škoda se sice vyšplhala do určité výše, nicméně náklady na samotnou opravu byly vyšší a dosáhly částky až jeden milion korun,“ konstatuje tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.

Nerezové žlaby a tyče skončili ve sběrně u Bohumína. Zloděj je prodal za patnáct tisíc korun a jako průkaz totožnosti předložil vlastní občanku. „Bylo potřeba vypátrat muže, který uvedl svou adresu trvalého bydliště, nicméně jednalo se o fiktivní adresu,“ říká mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská o pátrání po již nalezeném zloději.

Kvůli krádeži žlabů a tyčí zatčenému muži soud nehrozí. Jelikož už je odsouzen za loupež a neplacení alimentů, bylo by podle policistů jeho stíhání nadbytečné.