Na zápas Baníku se Spartakem dohlíží 800 policistů

Ostrava - Ulice Ostravy, která dnes hostí rizikový zápas místního Baníku a Spartaku Moskva, střeží 800 policistů. Už od včerejška se do Ostravy sjížděli nejen ruští, ale i velmi problémoví polští fanoušci podporující Baník. K zásahu jsou ve středu města a v bezprostředním okolí stadionu připraveni policisté na koních, těžkooděnci i vodní děla.

Ostrava se proměnila v policejní město. Prostor kolem ostravského fotbalového stadionu byl pro veškerou dopravu uzavřen. Ze vzduchu situaci monitoruje posádka vrtulníku. Českým kolegům přijeli navíc pomoct i polští policisté.

Bezprostředně před začátkem zápasu došlo před stadionem k menší potyčce, kdy skupinka maskovaných příznivců Baníku Ostrava napadla rusky hovořící skupinku. Věc se odehrála přímo před zraky policistů, kteří ihned zasáhli a jednoho fanouška zadrželi.

Pořadatelé zavedli kvůli možným střetům rowdies mimořádná bezpečnostní opatření. Lístky na zápas byly prodávány na jméno na občanský průkaz a diváci se na stadion dostanou pouze po prokázání totožnosti. „Bezpečnostní opatření nás stála milion korun,“ uvedl mluvčí Baníku Igor Bruzl.

Do Ostravy přijeli i problémoví fanoušci z Polska. „Podle našich informací zamířilo dopoledne do Ostravy asi 50 Poláků,“ uvedla před zápasem policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Podle informací policie do Ostravy dorazila i silná enkláva fanoušků Spartaku, na stadion jich však přišla pouhá stovka. Během zápasu se chovají velmi sportovně a podle slov jednoho z nich nechystají žádné potyčky.