V Ostravě probíhá vánoční razie

Ostrava - Každoročně před Vánocemi roste počet krádeží v nákupních centrech a na parkovištích. V Ostravě tomu chtějí policisté zabránit, tak rozjeli speciální bezpečnostní akci. Od začátku prosince už zatkli třicet zlodějů. Celé bezpečnostní opatření bude trvat až do 24. prosince, jak sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Na záběrech policie je možné vidět jednoho ze zatčených zlodějů. V jednom z ostravských nákupních center ukradl lidem vánoční dárky z auta. Před policisty se dal na útěk a málem spadl pod kola projíždějících aut. Kriminalista PČR Radim Bouchner informoval, že akce má název Klidné Vánoce.

Jeho kolega Daniel Bárta dodal, že hlídky se primárně zaměřují na parkoviště u obchodních center a hlídají, aby nedocházelo k jejich vykrádání. Policisté na předvánočních akcích spolupracují s ochrankami nákupních center a využívají jejich kamerový systém. Podezřelé sledují a chytají je přímo při činu.

Nejinak tomu bylo se zlodějkou, která ukradla kabelku řidičce, které se mezitím ptal bratr zadržené na cestu. O minutu později ji zatkli policisté. Akce Klidné Vánoce je zaměřená také na hledané osoby. Jen během minulého týdne jich policisté na jednom z parkovišť zatkli nejméně deset.