Rozsáhlý požár stolárny způsobil na Vsetínsku milionové škody

Prlov (Vsetínsko) – Rozsáhlý požár zachvátil dopoledne stolárnu v Prlově na Vsetínsku, podle odhadů zástupců firmy způsobil oheň škodu za zhruba deset milionů korun. Událost se obešla bez zranění, odborníci teď zjišťují příčinu požáru, zřejmě prý šlo o technickou závadu, vzhledem k vysokým teplotám ale nelze vyloučit ani samovolné vznícení.

Hasiči se o požáru dozvěděli krátce po půl jedenácté dopoledne. Oheň zasáhl především zásobník na piliny a střechu jedné z výrobních hal firmy. „V jednom místě došlo k prohoření střechy a k částečnému zřícení konstrukcí do vnitřních prostor haly. Konstrukce dopadly na výrobní stroje,“ uvedl mluvčí zlínských krajských hasičů Ivo Mitáček. 

Hasiči museli střechu postupně rozřezávat, což trvalo několik hodin. V mezistropních prostorech haly se totiž nadále ukrývaly plameny, ke kterým se hasiči dostávali jen velmi obtížně. Navíc prý byl pod rozpálenou střechou takový žár, že se k ní nedalo přiblížit a hašení tak probíhalo na dálku. Požár se hasičům podařilo lokalizovat asi ve 14:15. „V jeho celkové likvidaci ale nadále pokračují. Místo hasiči budou i po celkovém uhašení hlídat minimálně do nedělního rána,“ řekl vpodvečer Mitáček. 

Reportáž Filipa Zdražila (zdroj: ČT24)

Doplnil, že před příjezdem hasičů se požár snažilo uhasit několik zaměstnanců firmy a okolních provozoven. V areálu dřevařského provozu v Prlově hořelo i loni, majitel objektu tehdy vyčíslil škodu na sedm milionů korun.