V Havířově se konala opravdu netradiční módní show

Havířov - O tom, že móda už není jen záležitost lidí, se mohli přesvědčit návštěvníci netradiční akce v Havířově. Konala se tam módní přehlídka psů. Jaké jsou současné trendy v oblékání čtyřnohých mazlíčků, předvedli malí jorkšíři a pudlové. Akce ale měla také charitativní rozměr. Výtěžek z módní přehlídky věnovali organizátoři havířovskému útulku. Na nové majitele v něm čeká skoro sedmdesát psů.

Poslední dolaďování detailů, rychle najít ten správný obojek k oblečku, upravit vlasy modelce tak, aby ladily k pejskovi, a může se vyrazit na molo. Oproti klasickým módním přehlídkám se ta psí liší snad jen v tom, že na prvním místě není extravagance ale hlavně účelnost. „Nezajímají nás volánky, kanýrky a nějaké šatičky, ale to, aby si ten pes užil tu dobu, ten pobyt venku v zimě, vydržel s tím svým pánem a nepromrzl,“ řekla návrhářka psích oblečků Olga Hlaváčová.

A stejně jako na slavných módních přehlídkách, ať už v New Yorku, nebo v Miláně, předvedli psí modelové a modelky na molu, v čem se bude chodit venčit příští rok. „Pokaždé jsme měli jiného psa, některým se chtělo a někteří byli leniví, třeba Babu se moc nechtělo, tak ta to flákala,“ sděluje své dojmy z netradiční přehlídky modelka Klára Koběrská.

Večerní show však nebyla jen o módě. Milovníkům čtyřnohých mazlíčků se předvedli i canisterapeutičtí psi. „Ten pejsek vlastně pomáhá lidem, staří lidé třeba jen vzpomínají na roky mládí, u dětí psi buď polohují, přikládají se pod nohy nebo za záda, nebo děti házejí balonek, pes podává, děti počítají nohy, říkají se barvy,“ vysvětluje různé canisterapeutické metody cvičitelka psů Johana Polášková. Výtěžek z celé akce putoval na konto havířovskému útulku, kde na své nové pány čeká několik desítek opuštěných psů.

  • Psí módní přehlídka autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1980/197976.jpg
  • Vystoupení canisterapeutického psa autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/20/1980/197977.jpg