Při výbuchu ve sklepě utrpěl mladík těžké popáleniny

Hradčovice (Uherskohradišťsko) - Vážné popáleniny utrpěl při výbuchu a následném požáru v rodinném domě v Hradčovicích na Uherskohradišťsku třiadvacetiletý mladík. Ze sklepa, ve kterém k výbuchu došlo, jej ven vytáhli jeho příbuzní. Výbuch patrně způsobila mužova manipulace s topidlem a vysoce hořlavou látkou.

„Rodinní příslušníci mladého muže vypověděli, že nejdříve uslyšeli výbuch a následně zjistili požár ve skepě. V zakouřeném prostoru našli hořícího muže, na kterém začali hasit oblečení. Poté ho společně vytáhli ze sklepa ven, poskytli mu první pomoc a přivolali záchranáře,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Na místo vyjela také psycholožka hasičů Zlínského kraje, aby pomohla zdrcené rodině a známým.

Podle vyšetřovatele je pravděpodobné, že k výbuchu a požáru došlo při manipulaci s topidlem a vysoce hořlavou látkou. „Více informací poskytne až samotný účastník, pochopitelně až to dovolí jeho zdravotní stav,“ dodal Mitáček.

K výbuchu a následnému požáru došlo krátce po půl druhé hodině v noci. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Velitel zásahu potvrdil blíže nespecifikovaný výbuch s následným zraněním mladého muže. Při průzkumu hasiči nalezli také psa, kterého se podařilo zachránit. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na pět tisíc korun.