AVÍZO: Na Mníšku pod Brdy bude v sobotu provádět zámecký čert

V sobotu 14. 4. přivítá návštěvníky zámku v Mníšku pod Brdy čert. Bude provádět rodiny s dětmi po zámeckých komnatách. Ukáže jim obydlí posledních zámeckých pánů, dam i jejich dětí. Prohlídky zvané Loutkové jsou určeny rodinám s dětmi předškolního a mladšího školního věku. Probíhají od 10:30 do 15:30 hodin a je třeba si je po telefonu rezervovat.

Víte, že zámek Mníšek má spojistosti se silami pekelnými? Že se čert podílel na výsledné podobě zámecké budovy? A že se nám sem teď nastěhoval? Jestlipak tušíte, že poslední zámečtí páni už měli radia, masážní strojky, splachovací záchody, fény, domeček pro panenky na elektřinu nebo hru Dostihy a sázky?

Víla - Mníšek pod Brdy
Zdroj: ČT24/Yan Čelikovský

V posledních hostinských pokojích zavítáte mezi velké pohádkové loutky. Jsou to bytosti ze zámku i podzámčí. Víly tančily na paloučku nad zámkem na Skalce. Vodník se zabydlel v zámeckém rybníku. Princezna Růžička se tu seznámila se svým princem. Ježibaba létala na koštěti a kamarádila se s čertem. A čert? Ten nám ukradl zámeckou věž!

Prohlídky zvané Loutkové jsou určeny rodinám s dětmi předškolního a mladšího školního věku. Probíhají od 10:30 do 15:30 hodin a je třeba si je rezervovat na tel. 318 590 261.

Navštivte také ještě výstavku o historii módy na panenkách Barbie. Ty jsou oblečené v dobových kostýmcích a představují módní trendy od Egypta až po 20. století. Potkáte královnu Kleopatru, Bílou paní, Marii Terezii, Ludvíka XIV., Boženu Němcovou, Sissi, paní sládkovou z filmu Postřižiny nebo dámu, která vyrazila na plovárnu v době před 130 lety a dalších zhruba 70 papenek v překrásných oblečcích.

Marie Charvátová, Zámek Mníšek pod Brdy

Vydáno pod